Hagymás rostélyos tarjából

Azon ételek táborába tartozik, amelyekre az jellemző, hogy ahány ház, annyi szokás. Nekünk így tetszik

Hozzávalók 4 személyre
80 dkg sertéstarja 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál étolaj 2 fej vöröshagyma 3 dl fehérbor 4 evőkanál mustár 4 dl húsalaplé só, bors

A lyoni hagymához: 8 fej vöröshagyma liszt olaj a sütéshez

Elkészítés
1. A hússzeletek sózzuk, borsozzuk, átdörzsöljük a fokhagymával, és forró olajban mindkét oldalukat 1-2 percig sütjük, majd a serpenyőből kivéve félretesszük és melegen tartjuk.

2. A serpenyőbe tesszük az apróra vágott hagymát, 15 másodpercig pároljuk, majd hozzáöntjük a bort, és a felére visszaforraljuk.

3. Hozzáadjuk a mustárt és az alaplét, sűrűre forraljuk, majd visszatesszük bele a hússzeleteket, és készre sütjük. Ezután letakarva egy meleg tányéron félretesszük.

4. A lyoni hagymához a felkarikázott hagymát annyi lisztbe forgatjuk, amennyit felvesz, majd bő forró olajban aranybarnára sütjük, és tálaláskor a hús tetejére halmozzuk.

Vote it up
205
Tetszett?Szavazzon rá!