Hideg sárgadinnyeleves

Ez a bársonyosan sima leves valójában a pármai sonkával tálalt sárgadinnye különleges változata

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
1,5 kg sárgadinnye 2 evőkanál sherry 1 evőkanál balzsamecet 1 kávéskanál összevágott friss mentalevél

A díszítéshez: 3 szelet pármai sonka

Elkészítés
1. Vágjuk a dinnyét négyfelé, hámozzuk meg, kaparjuk ki a magját, és vágjuk a húsát nagy darabokra. Tegyük háztartási robotgépbe 100 ml hideg vízzel, a sherryvel, az ecettel és a mentával együtt, és keverjük, amíg sima nem lesz.

2. Tegyük át egy tálba, fedjük le, és hűtsük legalább 4 óra hosszat, de lehetőleg még tovább, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt fél órával vegyük ki a hűtőből, hogy szoba-hőmérsékletű legyen.

3. Szeleteljük vékony csíkokra a pármai sonkát. A levest külön tányérokban, a sonkával kínáljuk.

Tipp
A pármai sonkát el is hagyhatjuk, ha zsírtalan levest szeretnénk.
 

Ismerjen meg további sárgadinnyés recepteket!

Vote it up
151
Tetszett?Szavazzon rá!