Hideg uborkaleves

Ha támad a hőség, ez a hűsítő krémleves lesz a legjobb fegyver ellene

Hozzávalók 6 személyre
60 dkg kígyóuborka 3 dl joghurt 1 gerezd fokhagyma 2 evőkanál fehérborecet 3 evőkanál frissen összeaprított menta 2,5 dl tejszín só, bors mentaágak a díszítéshez

Elkészítés
1. A meghámozott uborkát apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a joghurtot, az összezúzott fokhagymát, a borecetet és a mentát, és botmixerrel pürésítjük.

2. A levest üveg- vagy porcelánedénybe öntjük, és fokozatosan elkeverjük a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, majd néhány órára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor mentaágakkal díszítjük.

Vote it up
181
Tetszett?Szavazzon rá!