Joghurtleves

A neve ellenére a zöldségek dominálnak benne, de a joghurt teszi fel az i-re a pontot

Hozzávalók 4 személyre
2 db póréhagyma 2 db sárgarépa  1 db édeskömény  3 gerezd fokhagyma  2 evőkanál olívaolaj  1 kiskanál őrölt koriander  0,5 kiskanál római kömény  1,5 liter zöldségalaplé  40 dkg konzervlencse  25 dkg spenót  0,5 evőkanál citromlé  1,5 dl joghurt

Elkészítés
1. Az apróra vágott zöldségeket és a fokhagymát felhevített olajban 3-4 percig pároljuk.

2. Megszórjuk korianderrel és római köménnyel, majd hozzáöntjük az alaplét, és lassú tűzön 15 percig forraljuk.

3. Ezután hozzáadjuk a lecsepegtetett lencsét, további 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a spenótot és a citromlét, végül hozzákeverjük a joghurtot. Csípős paprikakrémmel kitűnő.

Vote it up
180
Tetszett?Szavazzon rá!