Joghurtleves

A neve ellenére a zöldségek dominálnak benne, de a joghurt teszi fel az i-re a pontot

Hozzávalók 4 személyre
2 db póréhagyma 2 db sárgarépa 1 db édeskömény 3 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olívaolaj 1 kiskanál őrölt koriander 0,5 kiskanál római kömény 1,5 liter zöldségalaplé 40 dkg konzervlencse 25 dkg spenót 0,5 evőkanál citromlé 1,5 dl joghurt

Elkészítés
1. Az apróra vágott zöldségeket és a fokhagymát felhevített olajban 3-4 percig pároljuk.

2. Megszórjuk korianderrel és római köménnyel, majd hozzáöntjük az alaplét, és lassú tűzön 15 percig forraljuk.

3. Ezután hozzáadjuk a lecsepegtetett lencsét, további 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a spenótot és a citromlét, végül hozzákeverjük a joghurtot. Csípős paprikakrémmel kitűnő.

Vote it up
194
Tetszett?Szavazzon rá!