Jota leves

A szlovének egytálétele olyan ütős, mint a mi székelygulyásunk, mégis könnyedebb annál

Hasonló receptek

Hozzávalók
1 l víz 25 dkg savanyú káposzta  15 dkg vörös bab (konzerv)  15 dkg krumpli  20 dkg füstölt sonka  2 gerezd fokhagyma  1 babérlevél  só, bors  4 dkg vaj  1 vöröshagyma  2 kiskanál liszt  2 dl tejföl

Elkészítés
1.
A lecsepegtetett káposztát, a babot, a kockára vágott krumplit és a sonkát forrásban lévő vízbe tesszük, és gyöngyöztetve kb. 20 percig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát és a babérlevelet, majd sózzuk, borsozzuk.

2. Az apróra vágott hagymát vajban megdinszteljük, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan kevergetve 2 percig főzzük. Az így készített rántást hozzáadjuk a leveshez, amit lassú tűzön még 15 percig forralunk. Tálalás előtt hozzákeverjük a tejfölt, és átmelegítjük.

Vote it up
71
Tetszett?Szavazzon rá!