Körtés-vörösáfonyás kalácspudding

Íme, egy angolszász típusú pudding. Ne idegenkedjen tőle, az egyik legjobb finomság az ottani konyhából

Hasonló receptek

Pudding, két d-vel. Nincs tévedés! Az „egydés” puding az, amit mi is pudingnak ismerünk. A másik angolszász eredetű, két d-vel írják, és lehet édes, mint a híres karácsonyi pudding vagy sós, mint a híres Yorkshire-pudding. Nekünk idegen ez a műfaj, pedig oly egyszerű az elkészítés menete, és olyan finom a végeredmény, hogy érdemes kipróbálni őket.

Hozzávalók 4 személyre
3 db nagyobb körte 2 evőkanál vaj 1 evőkanál cukor 0,5 kiskanál őrölt fahéj 8 dkg aszalt vörösáfonya (vagy mazsola), és a tetejére egy kevés 4 szelet panettone vagy kuglóf (3 cm vastag) 3 db tojás 5 dl tojáslikőr 1 kiskanál vaníliakivonat porcukor

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. A meghámozott, kimagozott és felszeletelt körtéket a vajban puhára pároljuk. Áttesszük egy tepsibe, megszórjuk a cukorral, a fahéjjal és a vörösáfonyával, majd rátesszük a panettone szeletet.

2. Összekeverjük a tojást, a tojáslikőrt és a vaníliát, ráöntjük a panettonéra, és enyhén megnyomkodjuk, hogy átitatódjon vele. Kb. 35 percig sütjük.

3. Tálalás előtt 20-30 percig állni hagyjuk. Melegen, porcukorral meghintve tálaljuk. A tetejére ízlés szerint szórhatunk még áfonyát.

Vote it up
170
Tetszett?Szavazzon rá!