Körtés clafoutis

Íme, a népszerű francia sütemény egyik lehetséges hazai adaptációja

Hozzávalók 4 személyre
30 dkg liszt 20 dkg vaj 10 dkg porcukor tojássárgája 6 szem körte 6 db tojás 1 csomag vaníliás pudingpor 20 dkg kristálycukor 6 dl tejszín 2 db citrom reszelt héja

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra. lisztből, a vajból, a porcukorból és a tojássárgájából linzertésztát gyúrunk.

2. A tésztát belisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, és akkora korongokat vágunk belőle, hogy a sütőformáinkat ki tudjuk bélelni velük.

3. A meghámozott, kimagozott körtéket vékony szeletekre vágjuk, és a tészta tetejére rendezzük.

4. A tojásokat a pudingporral és a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és a citromhéjat.

5. A keveréket a körte tetejére öntjük, majd a formákat a sütőbe helyezzük, és a tésztát aranybarnára sütjük.

Vote it up
173
Tetszett?Szavazzon rá!