Karácsonyi pulyka

Az angolszász világból importáltuk ezt az újmódi ünnepi lakomát

Hozzávalók
3-4 kg-os egész bébipulyka 1 kg pulykamellfilé 10 dkg fenyőmag 10 dkg pácolt sonka 3 szelet bacon 10 dkg dió durvára vágva 10 dkg datolya összevágva 20 dkg konzervgesztenye 1,3 dl brandy 1,3 dl édes fehérbor 2 tojás só, bors

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 160 ˚C- ra. Az egész pulykát előkészítjük a töltéshez.

2. A töltelékhez a kockára vágott pulykamellet, a fenyőmagot, a felkockázott sonkát és bacont, a diót, a datolyát, a gesztenyét, a brandyt, a bort és tojást egy edényben összekeverjük.

3. Sózzuk, borsozzuk, megint jól összedolgozzuk, majd a pulykát a töltelékkel megtöltjük. Sütőtűvel vagy madzaggal a pulyka nyitott végét összefogjuk.

4. A húst egy tepsibe helyezett rácsra tesszük. Három órán át sütjük, amíg a töltelék belseje, illetve a pulykacomb legvastagabb része eléri a 80 ˚C-ot és átsül. Sütés közben a kisült zsírral locsolgatjuk. Ha kész, feldaraboljuk, és a töltelékkel körítve tálaljuk.

Vote it up
185
Tetszett?Szavazzon rá!