Kardamomos joghurtpuding

Már a látványával felkorbácsolja az érzelmeket, és akkor még nem is kóstoltuk

Hozzávalók 4 személyre
2 dl joghurt 3 evőkanál cukor 2 csipet vaníliakivonat 4 kiskanál víz 2 db zselatinlap 2 csipet őrölt kardamom 2 db narancs 2 evőkanál méz 2 csipet fahéj

Elkészítés
1. A joghurtot alaposan összekeverjük a cukorral és a vaníliával.

2. A zselatint a kardamommal együtt beletesszük a vízbe, egy percig állni hagyjuk, majd kis lángon addig főzzük, míg a zselatin fel nem olvad.

3. Hozzáadjuk a joghurthoz, alaposan összekeverjük, majd szufléformákba öntjük, és letakarva legalább másfél órára hűtőbe tesszük.

4. Közben a narancsot meghámozzuk (a belső fehér héjat is távolítsuk el!), majd az egyik felét cikkekre bontjuk, a másiknak pedig kifacsarjuk a levét.

5. A narancslét a mézzel és a fahéjjal felforraljuk, majd mikor sűrűsödni kezd, beleforgatjuk a narancsgerezdeket. Ezután hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.

6. A pudingot késsel elválasztjuk a szufléformák oldalától, a formákat 15 másodpercre forró vízbe állítjuk, majd tartalmukat óvatosan egy tányérra borítjuk. A narancssziruppal leöntve tálaljuk.

Vote it up
163
Tetszett?Szavazzon rá!