Karfiol pancettával sütve

Rafináltan csábító: még az is megeszi így a karfiolt, aki különben soha

Hozzávalók
5 dkg olasz kolbász 20 dkg darált csirkehús 1 tojás 1 kisebb fej karfiol 2 dl paradicsompüré 6-8 szelet pancetta

Elkészítés
1.
Az apróra vágott kolbászból és a darált csirkehúsból a tojás hozzáadásával egy nagyobb gombócot készítünk.

2. A karfiolt rózsáira bontjuk, megmossuk, majd hideg, enyhén sós vízben feltesszük főni. Amikor a víz felforrt, kivesszük a karfiolt, lecsepegtetjük, majd rózsánként a húsgombócba tűzzük.

3. Egy hőálló tálba beleöntjük a paradicsompürét, belehelyezzük a karfiollal megtűzdelt húsgombócot, majd a tetejére ráfektetjük a pancettaszeleteket.

4. 170 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 35-40 percig sütjük.

Vote it up
69
Tetszett?Szavazzon rá!