Karfiolleves kakukkfüves krutonnal

Íme, egy nemesi rangra emelt leves köznapi hozzávalókból

Hozzávalók 4 személyre
2 karfiol 7,5 dl tej 4 evőkanál vaj 0,8 dl tejszín só, bors 6 szelet bagett 0,5 kiskanál frissen aprított kakukkfű

Elkészítés
1.
Az apróra vágott karfiolt a tejben kb. 10 perc alatt puhára főzzük, majd hozzákeverjük a vaj felét és a tejszínt, és kissé hűlni hagyjuk.

2. Ezután botmixerrel pürésítjük, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3. A kenyér héját levágjuk, majd kis kockákra vágjuk, és a maradék vajban aranybarnára pirítjuk.

4. Sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk a kakukkfűvel, majd a leves díszítésére használjuk.

Vote it up
144
Tetszett?Szavazzon rá!