Kolbászos káposztaleves

Mit is lehet erre mondani? A kép önmagáért beszél. Ráadásul a káposzta már-már gyógyszernek tekinthető

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
1 evőkanál növényi olaj 25 dkg füstölt kolbász, kockára vágva 4 gerezd fokhagyma, összezúzva 1 közepes fej vöröshagyma, durvára vágva 1 l marhahúsalaplé 3 dl víz 0,5 fej közepes nagyágú kelkáposzta, durvára összevágva 2 közepes rózsaburgonya, héjastól kockára vágva 2 közepes sárgarépa, megtisztítva, kockára vágva 1 közepes cékla, meghámozva, kockára vágva 3 evőkanál kapor, apróra vágva 1 babérlevél 1 evőkanál vörösborecet

Elkészítés
1. Egy nagy lábosban, közepes hőfokon forrósítsuk fel az olajat. Adjuk hozzá a kolbászt. Süssük, amíg kissé megbarnul (kb. 5 perc). Adjuk hozzá és pároljuk puhára a vöröshagymát és a fokhagymát (kb. 5 perc).

2. Adjuk hozzá az alaplét, a vizet, a kelkáposztát, a krumplit, a sárgarépát, a céklát, a kaprot és a babérlevelet.

3. Lassú tűzön fedő alatt pároljuk puhára. Keverjük bele az ecetet. Dobjuk ki a babérlevelet.

Vote it up
149
Tetszett?Szavazzon rá!