Konyakos füge mascarponéval

Ebben a formájában még az is megkedveli a fügét, aki eddig teljesen közömbös volt iránta

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
10 dkg barna cukor 5 dl víz 0,5 db citrom 8 db füge 2 evőkanál konyak 15 dkg mascarpone 1 rúd vanília 5 dkg porcukor

Elkészítés
1. A barna cukrot és a vizet egy edényben forralni kezdjük. Amikor a cukor teljesen felolvadt, beletesszük a karikára vágott citromot, és 4-5 percig tovább forraljuk. Hozzáadjuk a félbevágott fügéket és a konyakot, majd levesszük a tűzről.

2. A mascarponét összekeverjük a kikapart vaníliamagokkal és a porcukorral. A fügét tányérokra szedjük, meglocsoljuk a sziruppal, és a tetejére kanalazzuk a vaníliás mascarponét.

Vote it up
172
Tetszett?Szavazzon rá!