Krémes lencseleves

Egyedi módszer a bőséget jelképező hagyományos újévi leves megújítására

Hozzávalók
6 dkg vaj 1 nagy fej vöröshagyma 1 zellerszár 35 dkg zöld lencse 1 velős csont 1 l húsalaplé (a legjobb bárányból) 1 kiskanál őrölt koriander só, bors 2 evőkanál liszt 3 dl tej 2 tojássárgája natúr joghurt a tálaláshoz

Elkészítés
1. 4 dkg felforrósított vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és zellert. Hozzáadjuk a lencsét, a velős csontot és az alaplét, felforraljuk, és lefedve 40–60 percig főzzük.

2. Beleszórjuk a koriandert, sózzuk, borsozzuk, és további 5 percig főzzük. A csontot kivesszük, és a levest összeturmixoljuk.

3. A maradék vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, és 2-3 percig pirítjuk. Lassan hozzáöntjük a tejet, és addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd belekeverjük a levesbe.

4. A felvert tojássárgájához egy kis meleg levest öntünk, majd lassan a leveshez öntjük. Egy tálba merjük, és natúr joghurtot kanalazunk rá.

Vote it up
178
Tetszett?Szavazzon rá!