Libasült káposztával

Artur Moroz lengyel sztárséf különleges eljárása tökéletes állagú és egyedi ízű húst eredményez

Hozzávalók
1 liba (4,5-5,5 kg) bors 1 kg savanyú káposzta 1-2 csipet szegfűbors 3-4 szárított gomba 5 dl vörösbor

Elkészítés
1.
A libát szétbontjuk, a mellét kettévágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és 2 órára betesszük a hűtőbe.

2. A sütőt előmelegítjük 230 °C-osra. A húst rácsos tepsibe helyezzük, és 10-12 percig sütjük.

3. Ezután a savanyú káposztával együtt főzőedénybe tesszük, majd hozzáadjuk a szegfűborsot, a gombát és a sütésnél keletkezett zsiradékot.

4. Felöntjük a vörösborral és annyi vízzel, hogy teljesen ellepje, és fedő alatt puhára főzzük (2-2,5 óra). A húst ne főzzük túl, mert akkor darabjaira esik és leválik a csontról!

5. Amikor kihűlt, 2-3 napra a hűtőbe tesszük, de akár 2 hétig is ott maradhat. Tálalás előtt egy mélyebb tepsiben átmelegítjük.
 

Ismerje meg közelebbről Artur Morozt illetve a szintén általa ajánlott vargányás heringet!

Vote it up
144
Tetszett?Szavazzon rá!