Málnás-mandulás torta

Kiváló nyári desszert, de persze mirelit málnából bármikor elkészíthető

Hasonló receptek

Hozzávalók
25 dkg liszt 5 dkg porcukor 2 kiskanál reszelt narancshéj 15 dkg hideg vaj 1 db tojás 20 dkg málna a töltelékhez: 9 dkg vaj 1 evőkanál vaníliakivonat 10 dkg cukor 1 db tojás 2 evőkanál liszt 10 dkg durvára vágott mandula 15 dkg málna

Elkészítés
1. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a cukorral és a narancshéjjal, elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojást, és alaposan összedolgozzuk. A tésztából labdát formázunk, műanyag fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.

2. A tésztát két sütőpapír között akkorára nyújtjuk, hogy egy 26 cm-es tortaforma alját ki tudjuk majd bélelni vele. A tésztát a tortaformába fektetjük, a széleit felhúzzuk a forma pereméig, a felesleges részeket pedig levágjuk. Eztán újabb 15 percre a hűtőbe tesszük.

3. A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra, majd a tésztára sütőpapírt fektetünk, a közepébe nehezéknek babot szórunk, és 10 percig sütjük. Ezután a nehezéket eltávolítjuk, és a tésztát további 5 perc alatt aranysárgára sütjük.

4. A töltelék hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd a tészta közepébe kanalazzuk. Tetejét megszórjuk a málnával, majd a sütőbe visszatéve 35 percig sütjük. Porcukorral és tejszínhabbal tálaljuk.

Vote it up
174
Tetszett?Szavazzon rá!