Majoránnás krumplifőzelék Stefánia szelettel

Íme, még egy remek íz, amely sokaknak felidézi a menza hangulatát

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
2 fej vöröshagyma 1 evőkanál vaj 2 gerezd fokhagyma 100 dkg krumpli 4 dl hús- vagy zöldségalaplé 4 dl tejszín 3 evőkanál liszt 2 dl tej (tetszőleges) 2 evőkanál frissen aprított majoránna só, bors

A Stefánia szelethez: olaj a forma kikenéséhez 100 dkg darált hús 2 db tojás 2 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 2 evőkanál majoránna (tetszőleges) só, bors

Elkészítés
1. A felszeletelt hagymát vajban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott fokhagymát.

2. Hozzáadjuk a meghámozott és karikára vágott krumplit, rövid ideig együtt pároljuk, majd felöntjük az alaplével, és lassú tűzön puhára főzzük.

3. A tejszínt elkeverjük a liszttel, és behabarjuk vele a főzeléket. Ha túl sűrű, tejjel hígítjuk. Végül hozzáadjuk a majoránnát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

4. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Vékonyan kiolajozunk egy őzgerincformát vagy más, keskenyebb sütőformát.

5. A darált húst összekeverjük a tojással, az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával és a majoránnával, majd sózzuk, borsozzuk.

6. A keveréket a sütőformába töltjük úgy, hogy azt teljesen kitöltse, majd a sütőben aranybarnára sütjük.

Vote it up
133
Tetszett?Szavazzon rá!