Marhahúsos burrito

Íme, a mexikói konyha műremeke, amelyben a sokféle összetevő sajátos ízvilágot teremt

Hozzávalók 4 személyre
75 dkg marhahús 40 dkg hámozott paradicsom 5 dkg vöröshagyma 2 doboz konzerv chipotle paprika (adobo-szószban) 1 kiskanál szárított oregánó 0,25 kiskanál őrölt kömény 1 gerezd fokhagyma 6 db tortilla (paradicsomízesítésű vagy sima) 9 dkg reszelt cheddar sajt tejföl (tetszőleges) 20 dkg vörös bab 20 dkg főtt rizs

A pico de gallo salsához: 2 db paradicsom 2 evőkanál hagyma 1 evőkanál római kömény 1 db chilipaprika 1 csipet cukor

Elkészítés
1. A marha zsíros részeit levágjuk, és a húst 6 darabra vágva egy kuktába tesszük. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, a felaprított hagymát, a chipotle paprikát, az oregánót, a köményt és a fokhagymát. Lassú tűzön 8-10, magasabb hőfokon 4-5 órán át főzzük.

2. A salsához összekeverjük a felkockázott paradicsomot, a felaprított hagymát, a köményt, a kimagozott, feldarabolt csilipaprikát és a cukrot. Lefedjük és állni hagyjuk.

3. Amikor a hús megfőtt, kivesszük, apró darabokra tépkedjük, és adunk hozzá egy kevés főzőlét. A húst szétosztjuk a kiterített tortillák közt, rászórjuk a sajtot, rákanalazzuk a salsát, és tetszés szerint teszünk rá még rizst, babot és tejfölt. A tortillákat összegöngyöljük és tálaljuk.
 

Ismerjen meg más burritorecepteket is!

Vote it up
173
Tetszett?Szavazzon rá!