Marhahúsos cannelloni

A darált hússal való bíbelődés olyan, mint a gyereknek a játszótéri homokozás: gyönyörű

Hasonló receptek

Hozzávalók 6 személyre
6 db cannelloni tészta 35 dkg darált marhahús 1 db vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 0,5 db zöld kaliforniai paprika 1 db tojás 3 dkg zsemlemorzsa 0,25 kiskanál őrölt fahéj 0,25 kiskanál őrölt szegfűbors 4 dl bazsalikomos paradicsomszósz vaj a sütőedénybe reszelt parmezán a tetejére

Elkészítés
1.
A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük.

2. A húst az apróra vágott hagymával, fokhagymával és paprikával együtt egy serpenyőbe tesszük, megsózzuk, majd barnára pirítjuk. A keletkezett zsiradékot eltávolítjuk.

3. A felvert tojást összedolgozzuk a zsemlemorzsával és a fűszerekkel, a paradicsomszósz felével együtt hozzáadjuk a húsos keverékhez, és alaposan összedolgozzuk.

4. A tésztát megtöltjük a keverékkel, és egy vékonyan kivajazott hőálló edénybe rendezzük.

5. Meglocsoljuk a maradék paradicsomszósszal, majd alufóliával letakarva, 180 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Parmezánnal megszórva tálaljuk.

Vote it up
16
Tetszett?Szavazzon rá!