Mascarponéval töltött körte

Mesteri édesség azoknak, akik kedvelik az igazán különleges ízkombinációkat

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
8 szem körte 30 dkg cukor 4 dl víz citrom reszelt héja 40 dkg mascarpone 3 dl tejszín tonkabab (tetszőleges), vagy sózatlan pisztácia

Elkészítés
1. A körtéket félbevágjuk, és a magházukat eltávolítjuk. Egy serpenyőben összeforralunk 10 dkg cukrot a vízzel és a citromhéjjal, majd a körtéket fedő alatt puhára pároljuk benne. A szirupból kivéve a körtéket hagyjuk kihűlni.

2. A mascarponét a tejszínnel, a lereszelt tonkababbal és a maradék cukorral habbá verjük, majd a körték belsejébe töltjük, és tálaljuk.

Vote it up
148
Tetszett?Szavazzon rá!