Mokkás túrótiramisu

Még ínycsiklandóbbra hangoltuk az ismert receptet. Bátran kísérletezzen vele ön is!

Hasonló receptek

Hozzávalók
20 dkg ricotta 8 db babapiskóta 1 kiskanál finom szemcséjű kristálycukor 1 kiskanál vaníliakivonat 2,5 dkg átszitált porcukor 2,5 dkg jó minőségű étcsokoládé (legalább 70%-os kakaótartalommal) 1 kiskanál instant kávé 1,2 dl forró víz 2 evőkanál kávélikőr vagy konyak 2 dl sűrű tejföl

Elkészítés
1. Mindegyik babapiskótát három darabra törjük, és azokat egyenlően elosztjuk négy 2,5 dl-es pohárba vagy kehelybe.

2. A kávéra ráöntjük a forró vizet, hozzáadjuk a likőrt vagy konyakot, valamint a cukrot, és addig keverjük, amíg a cukor elolvad. Lassan ráöntjük a babapiskótára. Hagyjuk ázni, amíg elkészítjük a feltétet.

3. A túróból a tejföllel, a porcukorral és a vaníliakivonattal sima krémet keverünk, amelyet rákanalazunk a beáztatott babapiskótára.

4. A tiramisu tetejét megszórjuk a reszelt étcsokoládéval, letakarjuk a poharakat, és tálalás előtt legalább fél, legfeljebb 3-4 órára behűtjük.

Tipp
A tejfölt krémsajttal vagy zsírszegény vaníliás joghurttal is helyettesíthetjük. A csokoládéreszelék helyett 1 kiskanál kakaóporral szórjuk meg a desszertek tetejét. Mogyorócsókos-málnás desszerthez osszunk el 28 kis mogyorós puszedlit (összesen 7,5 dkg) 4 kehelybe vagy üvegtányérba. Erre jön még elosztva 25 dkg málna. 12 szemet félreteszünk a díszítéshez. Locsoljuk meg mindegyik adagot 1-1 evőkanál sötét rummal, konyakkal vagy narancslikőrrel. 1 evőkanál instant sodóból, 2 evőkanál kristálycukorból és 3 dl félzsíros tejből sűrű sodót készítünk (a csomagoláson lévő utasítást követve). 1 kiskanálnyi vaníliakivonattal ízesítjük. Hagyjuk kihűlni, azután összeturmixoljuk 1 dl sűrű tejföllel. Rákanalazzuk a málnára. Szétmorzsolunk még 8 puszedlit, és az adagok tetejére szórjuk, majd a félretett málnával díszítjük a desszertet. Tálalás előtt 30 percre behűtjük.

Miért egészséges?
A sovány ricotta sokkal kevesebb zsírt tartalmaz, mint a krémes mascarpone, amit hagyományosan ehhez az édességhez használnak. Tejföllel összekeverve krémes lesz az állaga, anélkül, hogy a zsírtartalma nőne. Az étcsokoládé megfelelő mennyiségű rezet tartalmaz. Ez az ásványi anyag segíti a vas felszívódását a szervezetben. Az étcsokoládé maga is tartalmaz vasat, alkalmazása tehát ebben az édességben táplálkozás-élettani szempontból kétszeresen is hasznos.

Vote it up
101
Tetszett?Szavazzon rá!