Mozzarellás-paradicsomos mártogatós

Szikkadt a kenyér? Nem gond: pirítsuk és mártogassuk!

Hasonló receptek

Hozzávalók
40 dkg paradicsom 1 evőkanál olívaolaj + a tetejére 1 gerezd fokhagyma só, frissen őrölt bors 15 dkg mozzarella 1 evőkanál oregánó

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A paradicsomok tetején kereszt alakú vágást ejtünk, majd 30 másodpercre forró vízbe mártjuk őket, és eltávolítjuk a héjukat.

2. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a felkockázott paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk, és 8-10 percig főzzük.

3. A keveréket hőálló tálkákba öntjük, a tetejére mozzarellaszeleteket helyezünk, és sütőben addig sütjük, míg a sajt meg nem olvad (15-20 perc).

4. Tálaláskor meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és megszórjuk az oregánóval. Olívaolajos sós pirítóssal kitűnő.

Vote it up
178
Tetszett?Szavazzon rá!