Német húsvéti kenyér

Megtévesztő a neve és a külalakja is, úgyhogy ha meglepetést akar, érdemes próbát tenni vele

Hozzávalók
3,75 dl langyos tej ­ 5 dkg élesztő ­ 10 dkg cukor ­ 10 dkg őrölt mandula + 30 szem a díszítéshez ­ 1/2 kiskanál sáfrány ­ 2 evőkanál rum 17,5 dkg vaj ­ 1 kg búzaliszt ­ 3 tojássárgája ­ 2 tojás ­ 1 kiskanál só ­ 13 dkg mazsola

Elkészítés
1. Készítsünk kovászt 3 evőkanál tejből, az élesztőből és 2 kiskanál cukorból.

2. Az őrölt mandulához keverjük hozzá a sáfrányt és a rumot.

3. Gyúrjuk össze a kovászt a liszttel, 2 tojássárgájával, 2 egész tojással, a cukorral, a tejjel, az olvasztott vajjal, a sóval, 10 dkg mazsolával és az őrölt mandulával. Letakarva kelesszük 30 percig.

4. A tészta negyedéből sodorjunk két rudat, a többiből formáljunk kerek kenyeret. Tegyük rá keresztben a rudakat, és kenjük be tojássárgájával. Díszítsük hámozott mandulákkal és mazsolával. Süssük 45 percig 180 °C-on.

Vote it up
138
Tetszett?Szavazzon rá!