Paradicsomleves húsgolyóval

Ha megunta a szokásos betűtésztás verziót, újítson! Íme, a segítség: egy kiadósabb változat

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
2 szelet kenyér 2 evőkanál tej  20 dkg darált borjúhús  20 dkg darált sertéshús  2 evőkanál frissen aprított bazsalikom + a díszítéshez  2 evőkanál olívaolaj  1 db vöröshagyma  2 gerezd fokhagyma  1,2 liter csirkealaplé  5 dl víz  60 dkg darabolt paradicsom  20 dkg makaróni tészta  reszelt parmezán

Elkészítés
1. A kenyereket tejbe áztatjuk, majd apró darabokra tépjük, és összedolgozzuk a kétféle darált hússal és a bazsalikommal.

2. A masszából evőkanálnyi adagokban golyókat formázunk, és 1 evőkanál olívaolajban kisütjük őket.

3. A maradék olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát.

4. Felöntjük az alaplével és a vízzel, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a makarónit, és 8-10 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a húsgolyókat. Tálaláskor bazsalikommal díszítjük, és megszórjuk parmezánnal.

Érdekli esetleg a bazsalikomos paradicsomleves is betűtésztával?

Vote it up
123
Tetszett?Szavazzon rá!