Paradicsomleves húsgolyóval

Ha megunta a szokásos betűtésztás verziót, újítson! Íme, a segítség: egy kiadósabb változat

Hozzávalók 4 személyre
2 szelet kenyér 2 evőkanál tej 20 dkg darált borjúhús 20 dkg darált sertéshús 2 evőkanál frissen aprított bazsalikom + a díszítéshez 2 evőkanál olívaolaj 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1,2 liter csirkealaplé 5 dl víz 60 dkg darabolt paradicsom 20 dkg makaróni tészta reszelt parmezán

Elkészítés
1. A kenyereket tejbe áztatjuk, majd apró darabokra tépjük, és összedolgozzuk a kétféle darált hússal és a bazsalikommal.

2. A masszából evőkanálnyi adagokban golyókat formázunk, és 1 evőkanál olívaolajban kisütjük őket.

3. A maradék olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát.

4. Felöntjük az alaplével és a vízzel, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a makarónit, és 8-10 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a húsgolyókat. Tálaláskor bazsalikommal díszítjük, és megszórjuk parmezánnal.
 

Érdekli esetleg a bazsalikomos paradicsomleves is betűtésztával?

Vote it up
131
Tetszett?Szavazzon rá!