Paradicsomleves húsgombóccal

A leves lelke a levesbetét, márpedig itt csúcsgombóc került bele

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
2 szelet fehér kenyér 2 evőkanál tej 20 dkg darált marhahús 20 dkg darált sertéshús 2 evőkanál frissen aprított bazsalikom + a tálaláshoz 1 evőkanál étolaj 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1,2 liter csirkealaplé 80 dkg zúzott konzervparadicsom 20 dkg makaróni parmezán a tálaláshoz

Elkészítés
1.
A kenyeret a tejbe áztatjuk, összetépkedjük, majd összedolgozzuk a kétféle hússal és a bazsalikommal, és kanálnyi adagokban gombócokat formázunk belőle.

2. A húsgombócokat 3-4 perc alatt forró olajban körbepirítjuk, majd kivesszük és félretesszük.

3. Az apróra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát a visszamaradt zsiradékon 3-4 percig pároljuk, majd felöntjük az alaplével és 5 dl vízzel.

4. Amikor a leves forrni kezd, hozzáadjuk a paradicsomot és a makarónit, a tésztát készre főzzük, majd beletesszük a húsgombócokat, és friss bazsalikommal és reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

Vote it up
16
Tetszett?Szavazzon rá!