Pepperonis csiga

Csiga létére gyors. Kicsit pihentetni kell a hűtőben, de aztán remek vendégváró válik belőle

Hozzávalók 6 személyre
6 dkg reszelt asiago sajt 1 kiskanál szárított kakukkfű 1 kiskanál oregánó 0,25 kiskanál őrölt bors 1 adag leveles tészta kevés liszt 2 evőkanál mustár 1 kiskanál méz 6 dkg pepperoni paprika (konzerv) 1 db tojás

Elkészítés
1. Az első 4 hozzávalót összekeverjük. A leveles tésztát belisztezett felületen enyhén kinyújtjuk, majd hosszában kettévágjuk.

2. A mustárt elkeverjük a mézzel, majd megkenjük vele a tésztalapokat. Elrendezzük rajta a csíkokra vágott pepperonit, megszórjuk a fűszeres sajttal, és a lapokat egyenként feltekerjük.

3. A tekercsek tetejét megkenjük az enyhén felvert tojással, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és néhány órára a hűtőbe tesszük.

4. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A tésztatekercseket 2 cm vastag karikákra vágjuk, elrendezzük a sütőpapíron, majd kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Vote it up
192
Tetszett?Szavazzon rá!