Piskóta csokiöntettel

Könnyen megvan, és isteni ez a csokis finomság. Vigyázzon! Ha nem figyel oda, nem marad a gyerekeknek!

Hasonló receptek

Hozzávalók 2 személyre
10 dkg puha vaj + a forma kikenéséhez 4 db tojás 10 dkg cukor 1 csomag sütőpor 10 dkg liszt + a forma kilisztezéséhez

A csokiöntethez: 15 dkg cukor 1,5 dl víz 5 dkg kakaópor 0,25 narancs reszelt héja 0,5 evőkanál kukoricakeményítő vagy 1 evőkanál csokis pudingpor 5 dkg keserű csokoládé

Elkészítés
1. A vajat a tojássárgájával és 5 dkg cukorral habosra keverjük.

2. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a vajas keverékhez. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.

3. Kivajazott, kilisztezett sütőformába öntjük, és 170 °C-os sütőben aranybarnára sütjük.

4. A cukrot a vízzel felforraljuk, majd hozzáadjuk a kakaóport és a narancshéjat.

5. A keményítőt egy kevés hideg vízben elkeverjük, és a kakaós öntethez adjuk. Folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.

6. A tűzről levéve apró darabokban hozzáadjuk a csokoládét, és addig kevergetjük, míg el nem olvad.

7. Tálaláskor az öntetet a piskóta tetejére kanalazzuk.
 

Ha ezt olvassa, bizonyára szereti a csokoládét... Tudunk ajánlani a fentin kívül is egy csomó csokis süteményt!

Vote it up
133
Tetszett?Szavazzon rá!