Pizza Hut házilag

Ha szereti a címbeli gyorsétteremlánc vastag tésztájú pizzáját, saját maga is előállíthatja

Hozzávalók 2 személyre
4 dkg élesztő 1 evőkanál cukor 0,5 kiskanál só 0,6 dl tej 3,2 dl meleg víz 2 evőkanál olaj + a formák kikenéséhez • 50 dkg liszt

A szószhoz: 2,5 dl paradicsomszósz 1 kiskanál szárított oregánó 0,5 kiskanál majoránna 0,5 kiskanál szárított bazsalikom 0,5 kiskanál fokhagymás só

A feltéthez: 10 dkg mozzarella 4 szem paradicsom

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. Az élesztőt, a cukrot, a sót és a tejet összekeverjük a meleg vízzel, és kb. 2 percig állni hagyjuk.

2. Belekeverjük az olajat, beleszórjuk a lisztet, összekeverjük, és belisztezett felületen legalább 10 percig gyúrjuk.

3. A tésztából három egyenlő nagyságú labdacsot formázunk, olajjal kikent kerek sütőformákba tesszük, és letakarva 1-1 órán át melegebb helyen kelesztjük. Amikor megkelt, a serpenyők aljába nyomkodjuk.

4. Összekeverjük a szósz hozzávalóit, megkenjük vele a pizzák tetejét, rárakjuk a karikára vágott mozzarellát és paradicsomot, és sütőben aranybarnára sütjük.

Tudja, hogyan osztható egyenlő szeletekre a pizza? És ha netán marad belőle, másnap hogyan a legjobb újra felmelegíteni?

Vote it up
158
Tetszett?Szavazzon rá!