Prágai májgombócleves

Itt a gombóc, Artúr! Imádnivaló leves májlabdákkal

Hasonló receptek

Omnibusz, irodalmi kávéház, napernyős séták a korzón és szivarfüst az orfeumban. Boldog békeidők! Máig fennmaradt emlékeik az ételek, amelyeket mind az osztrák, mind a magyar nemzet a magáénak vall. Akár az is előfordulhat, hogy egy osztrák szállodában a nemzet specialitásaként tálalják fel a mákos nudlit.

Hozzávalók 4 személyre
15 dkg darált máj 5 dkg zsemlemorzsa 1 evőkanál olvasztott vaj 1 evőkanál majoránna 2 gerezd fokhagyma só, bors 1 liter húsalaplé (lehetőleg marhából)

Elkészítés
1. A májat alaposan összedolgozzuk a zsemlemorzsával, az olvasztott vajjal, a majoránnával és a zúzott fokhagymával, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

2. A húsos masszából zsemlemorzsás kézzel gombócokat formázunk, és forró vízben megfőzzük.

3. Tálaláskor a forró alaplét a gombócokra merjük.

Vote it up
153
Tetszett?Szavazzon rá!