Provence-i csirke

A borongós, hideg időszak közeledtével van igazán szükség a borra, Provence-ra, a napfényre – és erre a csirkemellre

Hozzávalók 4 személyre
50 dkg fürtös paradicsom 4 db filézett csirkemell só, bors 3 dkg liszt 2 evőkanál olaj 1 kiskanál összezúzott fokhagyma 1 doboz szardellapaszta 1,2 dl száraz fehérbor 2 dl csirkealaplé, lehetőleg házi 10 db vékonyra szeletelt fekete olajbogyó 2 evőkanál vaj 1 evőkanál finomra vágott bazsalikom

Elkészítés
1. Kimagozzuk a paradicsomot, mindegyik aljára egy X-et vágunk, majd 10 másodpercre forrásban lévő vízbe tesszük. Kivesszük és jégágyra helyezzük. Meghámozzuk és apró darabokra vágjuk.

2. A csirkedarabokat sózzuk, borsozzuk, és a lisztben megforgatjuk. Közepes lángon olajat melegítünk, és a csirkét, egyszer megfordítva, 6-8 percig sütjük, amíg át nem sül. Ha elkészült, egy tányérra tesszük és lefedjük.

3. A szardellapasztát és a fokhagymát közepes lángon, kevergetés mellett 30 másodpercig hevítjük. Hozzáadjuk a bort és felforraljuk. Belekeverjük a paradicsomot, az alaplét és az olajbogyót, majd lassú tűzön, fedő nélkül 8-10 percig főzzük, amíg a szósz be nem sűrűsödik.

4. Belekeverjük a vajat, majd beletesszük a csirkét is, és átmelegítjük. Bazsalikommal a tetején tálaljuk.

Vote it up
155
Tetszett?Szavazzon rá!