Provence-i pattogatott kukorica

Idézzük meg ennek a csodás mediterrán tájnak az ízvilágát még tévézés közben is

Hozzávalók
12,5 dkg vaj 3 gerezd fokhagyma 3 evőkanál szőlőmagolaj 20 dkg pattogatni való kukorica 2 evőkanál provence-i fűszerkeverék

Elkészítés
1. A vajat felolvasztjuk, belekeverjük az összevágott fokhagymát, majd levesszük a tűzről, és állni hagyjuk.

2. Egy nagyobb edényben felhevítjük az olajat, és beletesszük a pattogatni való kukoricát. Az edényt lefedjük, és magas hőmérsékleten a kukoricát addig rázogatjuk, míg az összes ki nem pattog.

3. Levesszük a tűzről, az olvasztott vajból a fokhagymát leszűrjük, a vajat pedig a kukoricára locsoljuk. Összerázzuk, hozzáadjuk a provence-i fűszerkeveréket, és ismét jól megrázzuk.

4. Megsózzuk és tálaljuk. (Az arra alkalmas kukoricát mikrohullámú sütőben is elkészíthetjük.)
 

Ismerjen meg további pattogatottkukorica-recepteket!

Vote it up
126
Tetszett?Szavazzon rá!