Répás-diós kuglóf citromos sajtkrémmel

Ha nem éri be a hagyományos kuglóffal, íme, egy igazán különleges példány

Hasonló receptek

Hozzávalók személyre
16 dkg liszt 4 kiskanál őrölt fahéj 1,2 kiskanál szódabikarbóna 0,25 kiskanál só 3 szem tojás 25 dkg cukor 1,5 dl olívaolaj 3 szál répa 9 dkg dió vaj a forma kikenéséhez

A krémhez: 9 dkg porcukor 12 dkg krémsajt 1 evőkanál citromlé 1 kiskanál reszelt citromhéj 1 kiskanál vaníliakivonat 0,6 dl tejszín

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztet összekeverjük a fahéjjal, a szódabikarbónával és a sóval.

2. A tojást kézi mixer segítségével összedolgozzuk a cukorral és az olajjal (kb. 5 perc), hozzáadjuk a lisztet, majd belekeverjük a lereszelt répát és a durvára vágott diót.

3. A tésztát kivajazott formákba öntjük, majd kb. 50 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

4. A krém hozzávalóit kézi mixerrel alaposan összedolgozzuk (ízlés szerint lazíthatjuk még tejszínnel), és tálaláskor a kuglófra öntjük.

Vote it up
198
Tetszett?Szavazzon rá!