Rizs tonhallal és majonézzel

A rizs és a hal egészségi előnyeit nemcsak a szusifogyasztók élvezhetik

Hozzávalók 4 személyre
100 dkg hosszú szemű rizs 50 dkg konzervtonhal olaj a tál kikenéséhez

A díszítéshez: 2 db főtt tojás 6 szem paradicsom salátalevelek

A majonézhez: 4 evőkanál fehérborecet vagy citromlé 1 l olaj 4 db tojássárgája

Elkészítés
1. A majonéz hozzávalóit habverővel sűrűre keverjük, és félretesszük. A rizst forrásban lévő vízben puhára főzzük, majd leöblítjük és lecsepegtetjük. Egy kevés sóval jól összekeverjük.

2. A tonhalról leöntjük az olajat, egy keveset félreteszünk a díszítéshez, és a maradékot összekeverjük a rizzsel és a majonéznek valamivel több mint a felével.

3. A salátástál falát vékonyan megkenjük olajjal, hogy a rizs ne ragadjon rá, majd beleöntjük a rizses keveréket és alaposan lenyomkodjuk. Fóliával letakarjuk, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

4. Tálalás előtt a rizst egy késsel elválasztjuk az edény falától, majd az edényt megfordítva egy lapos tálra borítjuk. A tetejét meglocsoljuk a maradék majonézzel, megszórjuk az apróra vágott tojással, a félretett tonhallal és a kockára vágott paradicsommal. Végül ráhelyezzük a salátaleveleket.

Vote it up
171
Tetszett?Szavazzon rá!