Rumos-mazsolás tiramisu

Amiben rum és mazsola is van, az rossz nem lehet! Íme, e tétel egyik elegáns bizonyítása

Hasonló receptek

Hozzávalók 6 személyre
10 dkg mazsola 1,2 dl rum (sötét) 6 db tojássárgája 10 dkg cukor 50 dkg mascarpone 1,8 dl narancslé 1,5 kiskanál vaníliakivonat 1 rúd vanília 24 db babapiskóta reszelt csokoládé

Elkészítés
1.
A mazsolát 2 evőkanál rummal közepes lángon éppen csak felmelegítjük, majd félretesszük.

2. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a mascarponéval, 4 evőkanál narancslével, a vaníliakivonattal és a kipergetett vaníliával.

3. A maradék rumot és narancslét összekeverjük, majd belemártjuk a babapiskóta felét, és egy edény aljába rendezzük.

4. Rákanalazzuk a mascarponés keverék egyharmadát és a rumos mazsola felét, majd a maradék piskótával, krémmel és mazsolával megismételjük ugyanezt.

5. A tetejére utolsó rétegként mascarponés krémet teszünk, majd műanyag fóliával letakarva 3-4 órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk a reszelt csokival.

Vote it up
140
Tetszett?Szavazzon rá!