Sárgarépás-cukkinis felfújt

Íme, egy igazán kifinomult módszer arra, hogyan teheti antioxidánsokban gazdaggá az étrendjét

Hozzávalók 8 adaghoz
500 g sárgarépa, meghámozva és másfél cm széles szeletekre vágva 2 evőkanál étolaj 1 kis fej hagyma felkockázva 2 evőkanál liszt 1,25 dl zsírszegény tej 4 nagy tojás, szétválasztva 1 közepes cukkini lereszelve 0,5 teáskanál só 0,25 teáskanál frissen őrölt bors 0,25 teáskanál őrölt szerecsendió

Elkészítés
1. Forraljunk vizet egy közepes méretű edényben, és a gőz fölé helyezett párolóban kb. 20 perc alatt pároljuk puhára a felszeletelt répát. Ezután mixerrel pépesítsük össze.

2. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Kenjünk ki vékonyan olajjal 8 kis szufléformát.

3. Egy kis serpenyőben közepes láng felett forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a hagymát, és kb. 5 perc alatt pároljuk puhára. Hintsük rá a lisztet, és kevergetve pirítsuk 1 percig.

4. Adjuk hozzá a tejet, és folyamatos keverés mellett forraljuk fel. Lassú tűzön forraljuk 2-3 percig, amíg kissé besűrűsödik. A tojások sárgáját egy nagy tálban verjük fel kézi habverővel, és lassan csorgassuk hozzá a tejes szószt, közben folyamatosan keverjük a habverővel. Tegyük bele a sárgarépapürét és a reszelt cukkinit, sózza, borsozzuk, adjuk hozzá a szerecsendiót.

5. Egy közepes méretű tálban verjük puha habbá a tojásfehérjét. A habot óvatosan, három részletben forgassuk bele a zöldséges keverékbe, és osszuk szét a nyolc előkészített formába. Süssük a felfújtakat 30-40 percig, amíg megemelkednek, és a tetejük aranyszínűre pirul. Azonnal tálaljuk.

Előkészítés: 15 perc, főzés, sütés: 1 óra 5 perc

Vote it up
174
Tetszett?Szavazzon rá!