Sajtos rúd

Sokszor anyáról lányára száll a jól bevált recept. Mi viszont alaposan felturbóztuk a hagyományos változatot

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
25 dkg reszelt parmezán 2 kiskanál édeskömény 1 kiskanál mustármag 1 kiskanál mák 1 kiskanál köménymag 0,5 kiskanál fekete szezámmag 0,5 kiskanál szezámmag 0,5 kiskanál fokhagymapor 0,5 kiskanál őrölt fekete bors 0,25 kiskanál só 0,25 kiskanál kurkuma 0,25 kiskanál pirospaprika 1 csipet Cayenne-bors 1 db tojás 3 evőkanál víz kevés liszt a nyújtáshoz 1 csomag leveles tészta

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. Kibélelünk 2 sütőlapot sütőpapírral. A sajtot és a fűszereket összekeverjük.

2. A felvert tojást elkeverjük a vízzel. Enyhén lisztes munkalapon kinyújtjuk a leveles tésztát, és megkenjük egy kevés tojásos keverékkel. A sajtos keverék felét egyenletesen szétosztjuk rajta, és belisztezett sodrófával enyhén belenyomjuk a tésztába. Megfordítjuk, és a másik oldalát is megfűszerezzük.

3. A tésztát 1,5 cm széles csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat óvatosan megcsavarjuk, rátesszük a sütőlapokra, és 15 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Legjobb, ha még aznap elfogyasztjuk, de légmentes dobozba zárva egy éjszakán át eláll.

Vote it up
146
Tetszett?Szavazzon rá!