Salátaleves

A dédszüleink idejéből származó recept, de sajttal turbózva

Hasonló receptek

Hozzávalók 2 személyre
5 dl tej 5 dl húsalaplé 2 fej saláta 2,5 dkg vaj 2 evőkanál liszt bors 1 db tojássárgája 1 evőkanál reszelt parmezán

Elkészítés
1.
A tejet és az alaplét összeforraljuk, megsózzuk, hozzáadjuk az apróra vágott salátát, és 5 perc főzés után botmixerrel pürésítjük.

2. A felolvasztott vajhoz hozzáadjuk a lisztet, és 3-5 perc alatt lassú tűzön csomómentesre keverjük.

3. A rántást elkeverjük a levessel, majd sózzuk, borsozzuk, és 15 percig forraljuk. Tálalás előtt a tojássárgájával elkevert parmezánt óvatosan hozzáadjuk a leveshez.

Vote it up
5
Tetszett?Szavazzon rá!