Sertéskaraj gorgonzolaszósszal

Újítsa meg a szokásos fogást ezzel a csodás-pikáns húskísérővel

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
0,5 dl dijoni mustár 1 evőkanál olívaolaj 1 evőkanál szárított kakukkfű 1,2 kg sertéskaraj só, bors olaj a sütéshez + a tepsi kikenéséhez

A szószhoz: 1 evőkanál vaj 1 evőkanál liszt 2,5 dl tejszín 0,5 dl száraz fehérbor 0,5 dl csirkealaplé 6 dkg gorgonzola sajt

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. Összeturmixoljuk a mustárt, az olívaolajat és a kakukkfüvet.

2. A karajt besózzuk, beborsozzuk, majd forró olajban minden oldalát barnára sütjük (kb. 10 perc). A kisült húst áttesszük egy kiolajozott tepsibe, és ráöntjük a mustáros keveréket.

3. A húst kb. 30 percre a sütőbe tesszük, majd amikor a húshőmérő 65 °C-ot mutat, kivesszük a sütőből, és 5 percig állni hagyjuk.

4. A húst kb. 30 percre a sütőbe tesszük, majd amikor a húshőmérő 65 °C-ot mutat, kivesszük a sütőből, és 5 percig állni hagyjuk.

5. Hozzáadjuk a szétmorzsolt gorgonzolát, és addig kevergetjük, míg megfelelő állagú nem lesz (kb. 5 perc). A húst felszeleteljük és a szósszal tálaljuk.
 

Ismerjen meg további sertéskaraj-recepteket!

Vote it up
141
Tetszett?Szavazzon rá!