Skót tojás

Olyan, mint egy mini Stefánia vagdalt, ráadásul ugyanolyan jól illik egy csomó főzelékhez

Hozzávalók 6 személyre
6 db tojás 15 dkg liszt 10 dkg kukoricapehely

A húsos bundához: 30 dkg darált hús 0,5 db vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 evőkanál majoránna (tetszőleges) só, frissen őrölt bors olaj mustár

Elkészítés
1. 4 tojást forró vízben keményre főzünk, majd lehűtjük és megpucoljuk. A lisztet egy edénybe szitáljuk, az összezúzott kukoricapelyhet pedig egy másik edénybe szórjuk.

2. A darált húst elkeverjük az apróra vágott hagymával, az összezúzott fokhagymával és a majoránnával, majd sózzuk, borsozzuk. 4 egyenlő részre osztjuk, kézzel lapos pogácsákat formázunk belőle, és beburkoljuk velük a tojásokat.

3. A maradék 2 tojást felverjük, belemártjuk a húsba göngyölt tojásokat, majd meghempergetjük a lisztben, végül a kukoricapehelyben. Ezután néhány órára a hűtőbe tesszük.

4. A tojásokat forró olajban aranybarnára sütjük, alaposan lecsepegtetjük, majd enyhén sózzuk, borsozzuk, és melegen, mustárral tálaljuk.
 

Válasszon hozzá főzelékreceptet!

Vote it up
154
Tetszett?Szavazzon rá!