Spenótos-fetás pite

Igazán ínyenc párosítás a spenóté és a fetáé, feltétlenül ismerje meg!

Hozzávalók 6 személyre
2 dkg vaj 2 gerezd fokhagyma  1 kg spenót  3 evőkanál frissen aprított petrezselyem  1 evőkanál frissen aprított kapor  2 evőkanál reszelt citromhéj  1 evőkanál olívaolaj  2 evőkanál tejföl  30 dkg feta sajt  2 lap leveles tészta  1 db tojás  2 evőkanál tejszín

Elkészítés
1. A vajat közepes lángon felhevítjük, hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát és a megtisztított spenótot, 1-2 perc alatt megfonnyasztjuk, majd lecsepegtetjük, és félretesszük hűlni.

2. A petrezselymet összekeverjük a kaporral, a citromhéjjal, az olívaolajjal és a tejföllel, majd összeforgatjuk az elmorzsolt fetával.

3. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A tésztát 4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 2 darab 16x8cm-es és 10 darab 24x4 cm-es téglalapot vágunk belőle.

4. A 16x8 cm-es téglalapokat hosszában egy sütőformába fektetjük úgy, hogy a végeik túllógjanak a sütőformán. A többi téglalapot keresztben fektetjük a sütőformába úgy, hogy széleik aszimmetrikusan lógjanak túl a forma peremén, hogy a hosszabbra hagyott tésztavég visszahajtva el tudja majd fedni a rövidebb részt.

5. A fetás keveréket a tésztára kanalazzuk, a tetején elrendezzük a spenótot, majd a tészta kilógó részeit visszahajtjuk úgy, hogy a hosszabb rész fedje a rövidebbet, és a széleket összezárjuk. A tetejét megkenjük a tojással elkevert tejszínnel, majd sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Vote it up
129
Tetszett?Szavazzon rá!