Spenóttal töltött pulykapecsenye

Olyan jól néz ki, hogy akár ünnepi főfogásnak is tálalható

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
8 db 25 dkg-os pulykamellfilé 2 kg frissen aprított spenót 34 dkg kecskesajt (vagy feta sajt) 1 kiskanál fekete bors 4 evőkanál olívaolaj 4 kiskanál pirospaprika 1/2 kiskanál Cayenne-bors 2 kiskanál só

Elkészítés
1. A pulykadarabokat lemossuk, megtöröljük, és a hússzeleteket hosszanti irányban zsebszerűen bemetsszük.

2. Összekeverjük a spenótot, az összemorzsolt sajtot és a fekete borsot. A masszát belekanalazzuk a „húszsebekbe”, és a nyílást hústűvel vagy spárgával összeszorítjuk.

3. Összekeverjük az olajat, a paprikát, a sót és a Cayenne-borsot, és bekenjük vele a húsdarabokat. A szeleteket egyenként alufóliába tekerjük, és 4-24 órára hűtőbe tesszük.

4. A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A húsokat kicsomagoljuk, és egy tepsiben kb. 40 percre a sütőbe tesszük. Amikor megsült, leszedjük róla a spárgát (vagy kivesszük a hústűt), és keresztben felszeletelve tálaljuk.

Vote it up
126
Tetszett?Szavazzon rá!