Szuperegyszerű banánfagyi

Ennél egyszerűbben már nem is lehetne fagylaltot készíteni, ráadásul a banán szinte gyógyszernek tekinthető

Az ötletgazda egy vallomással kezdi: előző nyáron a saját súlyának megfelelő mennyiséget evett meg ebből az egyszerűen elkészíthető „jégkrémből”, de a vonalai sértetlenek maradtak. Ráadásul a banán segít például gyomorrontás után pótolni az elveszett káliumot, illata állítólag segít a fogyókúrában, könnyebbé teszi az elalvást, sőt az egyik legjobb afrodiziákum.

Így készül a villámgyors banánfagylalt
1. Hámozzunk meg egy pár érett banánt és tördeljük darabokra. Tegyük dobozba vagy zacskóba, és fagyasszuk le. (Fejenként körülbelül másfél banán ad egy csinos adagot, de mindenki alakítsa ízlése szerint.)

2. Borítsuk a banánt turmixgépbe, és turmixoljuk addig, amíg el nem éri a puha fagylalthoz hasonló állagot, azaz 3-5 percig. Keverhetünk hozzá egy csepp vaníliakivonatot, szórjuk meg kakaóporral, netán fahéjjal.

3. Fogyaszthatjuk magában, de tehetünk rá csokiöntetet vagy mogyoróvajat is. Akár reggelire is elkészíthetjük – fantasztikus palacsinta vagy édes bundáskenyér mellé!
 

Próbálja ki a szintén egyszerűen elkészíthető dinnyés nyalókát is!

Vote it up
277
Tetszett?Szavazzon rá!