Túrófánk

Gyorsabban készen van, mint a hagyományos fánk, és talán még finomabb is

Hasonló receptek

Hozzávalók
25 dkg tehéntúró 25 dkg liszt 3 db tojás 2 dl tejföl 1 kiskanál szódabikarbóna 6 dkg cukor 0,5 rúd vanília kikapart belseje 5 dl étolaj vaníliás porcukor csipet só

Elkészítés
1. A túrót villával áttörjük, majd az olaj és a porcukor kivételével alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval.

2. A felforrósított olajba kanálnyi adagokat szaggatunk a masszából, és a fánkok mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Leitatjuk róluk a felesleges olajat, és megforgatjuk a vaníliás porcukorban.
 

Tudta, hogy a túró akár gyógyszer is lehet? Erős vagy gyakori fejfájás kezelésére ajánlott a hideg túró. Persze ilyenkor nem megenni kell, hanem borogatást készíteni belőle, amelyet a tarkójára helyez. Ha mégsem külsőleg szeretné használni a túrót, íme, pár további túrót tartalmazó étel. Ha viszont más ízesítésű fánkot szeretne, készítsen szilvásat. Visszatérve a túróra, akár még a legnépszerűbb hazai túrós finomságot is elkészítheti házilag: Túró Rudi.

Vote it up
179
Tetszett?Szavazzon rá!