Tamale

Semmihez sem foghatók ezek az azték és maja eredetű gőzölt batyuk

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
120 dkg csirkehús 100 dkg paradicsom 2 fej vöröshagyma 2 db piros kaliforniai paprika 2 db ancho csilipaprika 4 evőkanál tökmag 2 evőkanál szezámmag só, bors 100 dkg masa harina liszt (vagy finom kukoricaliszt) 40 dkg vaj kukoricahéj, banánlevél vagy zsírpapír a gőzöléshez

Elkészítés
1. A csirkét annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük, majd a húst és a levet külön-külön félretesszük. A csirkehúst kockákra vágjuk.

2. A paradicsomot, a hagymát és a kaliforniai paprikát nagyobb darabokra vágjuk, majd a csilivel együtt sütőben kissé megsütjük. A tökmagot és a szezámmagot egy serpenyőben enyhén megpirítjuk.

3. A moleszószhoz a sült zöldségeket felöntjük 2 dl-rel a csirke főzőlevéből, hozzáadjuk a pirított magokat, és mixerrel összedolgozzuk. Sózzuk, borsozzuk.

4. A lisztet a felolvasztott vajjal és 5 dl főzőlével összedolgozzuk, hogy tésztaszerű masszát kapjunk.

5. A gőzöléshez használt héj vagy levél közepére egy-egy nagy kanál tésztát teszünk, a közepébe húskockákat nyomunk, és 2 evőkanál molét kanalazunk rá.

6. A tészta széleit a tetején jól összezárjuk, szorosan a levélbe csomagoljuk, és kb. 45 percig gőzöljük.

Vote it up
151
Tetszett?Szavazzon rá!