Tavaszi tészta

Az olasz Pasta Primavera hétféle zöldséget tartalmaz, így a vitaminok és ásványi anyagok bőséges tárháza

Hozzávalók 4 adaghoz
2 evőkanál olívaolaj 4 hosszúkás paradicsom, nagyobb darabokra vágva 1 közepes sárgarépa, megtisztítva, 6 mm vastag szeletekre vágva 2 gerezd fokhagyma, felszeletelve 10 dkg gomba, felszeletelve 2 dl csirke- vagy zöldségalaplé 50 dkg spárga, megtisztítva, 1-1,5 cm-es darabokra vágva, blansírozva 20 dkg mélyhűtött borsó, felengedve 1 közepes spárgatök, 6 mm vastag szeletekre vágva 4 evőkanál friss bazsalikom, apróra vágva 4 evőkanál reszelt parmezán sajt 25 dkg széles metélt (fettuccine)

Elkészítés
1. Egy közepes méretű teflonlábasban közepes hőfokon forrósítsuk fel az olajat. Tegyük bele a paradicsomot, a sárgarépát és a fokhagymát. Pirítsuk 1 percig, majd adjuk hozzá a gombát és az alaplét.

2. Főzzük 10 percig. Adjuk hozzá a spárgát, a borsót és a tököt, majd főzzük még kb. 2 percig, hogy az összes zöldség megpuhuljon. Fedjük le, hogy ne hűljön ki, és tegyük félre.

3. Közben egy nagy lábos forrásban lévő enyhén sós vízben főzzük meg a tésztát a csomagoláson található felhasználási utasítás szerint. Szűrjük le és tegyük át egy tálba. Adjuk hozzá a zöldségkeveréket, és az egészet jól rázzuk össze. Máris tálalhatjuk.

Vote it up
189
Tetszett?Szavazzon rá!