Tavaszi tekercs szójás-gyömbéres szósszal

Erős keleti beütéssel bír, és legalább ennyire egészséges is

Hozzávalók 4 személyre
6 dkg szárított rizstészta 35 dkg garnélarák vagy füstölt pulyka 23 dkg kelkáposzta 10 dkg sárgarépa 10 dkg újhagyma 10 dkg babcsíra 5 dkg piros kaliforniai paprika 2 evőkanál halszósz só, bors 16 db tavaszi tekercshez való tésztalap 1 db tojás olaj

A szószhoz: 1,2 dl szójaszósz 0,5 dl mirin (japán rizsbor) 0,5 dl rizsecet 2 szál újhagyma, felaprítva 4 kiskanál őrölt gyömbér

Elkészítés
1. A rizstésztát forrásban lévő vízben kb. 1 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük és lecsepegtetjük. A tésztát összedaraboljuk, hozzáadjuk az apróra vágott garnélarákot, a felaprított kelkáposztát, répát, újhagymát, babcsírát, paprikát és a halszószt, majd sózzuk, borsozzuk.

2. Kiterítünk egy tésztalapot, a közepére kb. 8 cm hosszan 4 evőkanálnyi tölteléket teszünk. A tészta alját ráhajtjuk a töltelékre, majd a tészta oldalait is behajtjuk. A tetejét tojással megkenjük, óvatosan a tekercsre hajtjuk, és a széleket összenyomkodjuk. Ugyanígy elkészítjük a többi tekercset is.

3. A szószhoz a hozzávalókat összekeverjük. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat 175 °C-ra, és a tekercseket kb. 5 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután konyhai papírtörlőn leitattuk róluk az olajat, tányérokra tesszük és a szójás-gyömbéres szósszal tálaljuk.

Vote it up
65
Tetszett?Szavazzon rá!