Tojáslikőr

Házilag is könnyedén elkészítheti ezt a remek ünnepi köszöntőitalt

Hozzávalók
1 rúd vanília 30 dkg cukor 2,2 dl meleg víz 15 tojás 2,3 dl alkohol (90%-os) vagy vodka 1,1 dl hideg víz

Elkészítés
1. Felezzük el hosszában a rúd vaníliát, és kaparjuk ki a belsejét.

2. Oldjuk fel meleg vízben a cukrot. Tegyük bele a vanília kikapart belsejét.

3. Válasszuk el a tojások sárgáját és fehérjét. Tegyük félre a tojásfehérjéket. Öntsük az összes tojássárgáját egy tálba, és habverővel keverjük simára.

4. Szűrjük át szitán. Állandó keverés mellett, fokozatosan keverjük a cukros oldatot a tojássárgájához.

5. Keverjük össze az alkoholt a hideg vízzel, és folyamatosan keverve adjuk a cukros tojássárgájához.

6. Öblítsünk ki jól egy üveget, forrázzuk ki, majd hagyjuk lecsepegni. Töltsük a tojáslikőrt az üvegbe, dugaszoljuk jól be, és tartsuk hideg helyen. Nem szabad túl sokáig tárolni.

Vote it up
132
Tetszett?Szavazzon rá!