Tojásos lecsó

Valódi hungarikum: mindig, mindenhol képesek vagyunk megenni

Vajon jobb ízű a lecsó, ha karikára vágjuk benne a paprikát, mint ha hosszában? Az emberi lét nagy kérdése ez, amelyre minden lecsórajongónak (márpedig ki nem az?) megvan a maga válasza.

Nos, a kérdést ezúttal nyitva hagyjuk, pontosabban önre bízzuk a választ. Ha van valamilyen különleges lecsókészítési praktikája, írja meg alul hozzászólásként!

Hozzávalók 2 személyre
2 fej vöröshagyma 1 evőkanál olaj (vagy 3 dkg szalonnazsír) 1 kg zöldpaprika 70 dkg paradicsom 4 db tojás (ízlés szerint)

Elkészítés
1. A zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. A paprikák magházát kivágjuk, a húsát feldaraboljuk, majd hozzáadjuk a hagymához, és kissé megsózzuk. Fedő alatt félig puhára főzzük, majd hozzáadjuk a darabokra vágott paradicsomot is.

2. Amikor a zöldségek megpuhultak, a tojásokat enyhén felverjük, és egy serpenyőben kevés olajon sütni kezdjük. Fél perc elteltével két kanál lecsót adunk hozzá, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a maradék lecsót is.

Vote it up
164
Tetszett?Szavazzon rá!