Toszkán zöldségleves

Minden kellék adott egy kis hamisítatlan mediterrán életérzéshez

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
3 evőkanál extra szűz olívaolaj 1 nagyobb fej vöröshagyma 1,5 db zellerszár 10 dkg mángold 0,5 db peperoncino (vagy más csípős paprika) 8 dkg paradicsom 7 dl forrásban lévő víz tengeri só 1 kiskanál felaprított petrezselyem 2 db tojás 2 szelet kenyér 5 dkg reszelt parmezán

Elkészítés
1. Az olajban az apróra vágott hagymát és a felaprított zellert közepes lángon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a mángoldot és megfonnyasztjuk.

2. Beletesszük a paprikát, a kimagozott, feldarabolt paradicsomot és a forrásban lévő vizet, majd megsózzuk és alacsony lángon kb. 20 perc alatt a zöldségeket puhára főzzük. A végén hozzáadjuk a petrezselymet.

3. Egy másik edényben kb. 2 cm vizet kevés sóval felforralunk. A tojásokat belecsurgatjuk a forrásban lévő vízbe, és 3 percig főzzük, míg a fehérje meg nem fő, de a sárgája még lágy marad.

4. A megpirított kenyereket egy-egy levesestányérba tesszük, ráhelyezünk egy-egy tojást, majd rámerjük a levest és a sajttal meghintve tálaljuk.

Vote it up
106
Tetszett?Szavazzon rá!