Tunéziai halleves

Meglepő módon a neve ellenére nincs benne semmiféle afrikai specialitás

Hozzávalók
50 dkg burgonya (cikkekre vágva) 2 hámozott paradicsom (négybe vágva) 3 gerezd fokhagyma (apróra vágva) 2 evőkanál friss menta 2½ evőkanál citromlé 1 kiskanál fűszerpaprika ½ kiskanál • őrölt római kömény ¼ kiskanál szárított pirospaprika 5 evőkanál frissen aprított petrezselyem 50 dkg fehér húsú hal 3 evőkanál olívaolaj só, bors

Elkészítés
1. Az első nyolc hozzávalót 4 evőkanál petrezselyemmel 1 liter vízben, lassú tűzön, fedő alatt 20 percig forraljuk, majd fedő nélkül további 10 percig főzzük.

2. Hozzáadjuk a halat és az olívaolajat, majd még 10 percig főzzük. Ha szükséges, a halat egy villával kisebb darabokra szedjük.

3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a maradék petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Vote it up
213
Tetszett?Szavazzon rá!